Labradors retrievers
English springers spaniel

 Terug

Nieuws 2015

1 Sep 2015Foto's trainingen nest O
Er is een nieuw fotoalbum met de trainingen van nest O, iedereen is goed bezig. Volhouden is de boodschap 😀
1 Sep 2015Foto's trainingen nest O
Er is een nieuw fotoalbum met de trainingen van nest O, iedereen is goed bezig. Volhouden is de boodschap 😀
10 Jul 2015Nest Jess
Ik wil alle baasjes bedanken voor het vertrouwen in onze kennel. Het afscheid nemen van mijn puppy's blijft voor ons moeilijk. Wij weten dat onze puppy's bij de juiste baasjes zijn terecht gekomen en wij denken dat ook iedereen het hondje heeft dat hij had uitgekozen. Jullie weten dat je altijd terecht kunt met vragen . Bedankt!
5 Jul 2015Nest Jess
De hitte van de laatste dagen heeft mij belemmerd van veel met de pups te kunnen doen. Dus deze week wil ik de pups nog zo veel mogelijk meegeven. De pup met de groene halsband ken zijn baasje en zal Onan heten. Morgen worden de pups gechipt enz.. en dan krijgt ieder pup zijn baasje. Ze zijn weer drie dagen na elkaar ontwormd met Panicure en we hebben geen enkel wormpje gezien,dus dat is super. Woensdag heb ik gepland om met de pups te gaan zwemmen. Ik ben benieuwd.
27 Jun 2015Nest Jess
De pups zijn vandaag 5 weken oud. Omdat het weer heel goed is mogen ze buiten en daar genieten ze van. Ze hollen achter elkaar om dan doodmoe in t' slaap te vallen. De tanden worden ook gebruikt,dus ik hoor regelmatig een piepje omdat een pup zijn bijt rem wil uitproberen. Jess wil niet meer laten zuigen met 10 pups ter gelijken tijd. Dus leg ik de pups met drie of vier aan en zo krijgt iedere pup nog de melk die hij nodig heeft. Stilaan beginnen de pups hun baasje te kiezen en ook dat is interessant voor mij. Ze zijn zo schattig en weten zo de aandacht van hun baasje wel te trekken.DEUGNIETEN. De verschillende geluiden op het bandje krijgen ze te horen als ze eten en er geen enkel pups die zich aan deze geluiden stoort. Vandaag heb ik geprofiteerd van de bezoekers om de pups eens op de grote wei te zetten. Ook dat ging heel vlot en Jess genoot ervan om eens met de pups te kunnen ravotten.
19 Jun 2015Nest Jess
De pups hebben deze week een grote vooruit gang moeten maken. Begin deze week hebben ze moeten leren van melk te likken i.p.v te zuigen. Vanaf woensdag hebben ze bij hun melk de eerste puppy's korrel gekregen geweekt in hun melk. Ze passen zich zo gemakkelijk aan ,niet te geloven. De puppykorrel zorgen er ook voor dat ze nu alleen moeten plassen en poepen. Er gebeuren nog regelmatig ongelukje maar meestal doen ze al flink hun plasje en poepje in de gras bak.
13 Jun 2015Nest Jess
Vandaag zijn de pups 3 weken oud. Ze zijn van mijn slaapkamer naar de living verhuist. Nu dat de oogjes volledig open zijn mogen ze de wereld verkennen. Aan de puppy bak is een grote ren bevestigd zodat ze meer ruimte hebben om te spelen. Ze leren nieuwe geluiden kennen,en Jess laat nu toe dat ze worden opgepakt door de nieuwe baasjes. Het over beschermen van haar pups is voorbij. Om Jess wat te ontlasten ben ik begonnen om 1 maaltijd per dag de pups zelf te voeden als is dat nog zeer moeilijk. Van zodra Jess in de bak springt vechten de pups om een tepel te bemachtigen. Zeer mooi om te zien maar heel vermoeiend voor Jess die ik moet helpen om de 10 pups wat te verschuiven zodat Jess kan gaan liggen om de pups te laten zuigen.
13 Jun 2015Wedstrijden nakomelingen
Als fokker ben ik zeer gelukkig dat er mensen zijn die het aandurven van een wedstrijd te spelen. Willem Schokker met Jayjayjoy doet het uitstekend. Louis Guns met Niki ( Engelse springer spaniël) heeft op 31/05 zijn brevet gehaald. Wie had ooit gedacht dat Gunther Steurs (jonge jager) zijn labrador zo zou africhten dat hij kan meedoen aan workingtesten. Hij behaald dan ook nog mooie resultaten. Jongens ik ben fier op jullie doe zo verder!
6 Jun 2015Nest Jess
De puppy's zijn 14 dagen oud en ze zijn echt schattig. Vandaag zijn ze voor de eerste keer ontwormd en hun stoelgang was zuiver. De oortjes zijn open en de oogjes komen ook te voorschijn. Ze plassen en poepen zelfstandig dus nu begint mijn taak om ze te leren in een bakje te plassen. Omdat het buiten lekker warm was hebben ze vandaag eventje buiten geweest.
31 May 2015Nest Jess
Onze 10 pups doen het uitstekend. Ze hebben allemaal hun gewicht verdubbeld,dus Jess heeft eten genoeg. Ik moet Jess verplichten om uit de puppy bak te komen om zelf te eten en wat te ontspannen want ze wil altijd maar voor haar pups zorgen. Deze week ga ik de nageltje van hun voorpootje wat bijknippen om de borsten van ons Jess wat te sparen.
24 May 2015Nest Jess
Ons Jess is een goede moeder. Om de puppy bak proper te maken is er een probleem want Jess wil de puppy's niet graag alleen laten. Ze geeft continu voeding want ze heeft maar 8 tepels om 10 mondjes te voeren. Om die 8 tepels wordt echt gevochten want gewoonlijk hebben ze allemaal gelijk honger. Gelukkig bestaat er een weegschaal en is het mijn taak om na te gaan dat elke pups genoeg eten krijgt. Jess weet precies welk buikje ze moet likken zodat de pup zich kan ontlasten. Laat ons hopen dat wij de kritieke periode van 1 week met alle tien door geraken.
23 May 2015Nest Jess
Ons Jess is aan het grote werk begonnen. Het eerste teefje is geboren.
23 May 2015Nest Jess
Jess heeft 10 pups op de wereld gezet. 4 teefjes en 6 reuen. De bevalling is vlot verlopen maar het heeft een ganse nacht geduurd voordat Jess persweeën kreeg. Ze is nu uitgeput maar zorgt als een uitstekende moeder voor haar pups. De dierenarts heeft de nestcontrole gedaan en de pups blijken allemaal gezond te zijn. Dikke merci voor Filip die mijn de ganse nacht en dag geholpen heeft.
22 May 2015Nest Jess
Nog geen puppy's al vertoon Jess tekenen dat het niet lang meer zal duren. Ze eet of drink niet meer omdat ze geen ruimte meer vrij heeft in haar buikje. Foto's van de nest van Jess kun je terug vinden op de website Het blijft spannend!
16 May 2015Nest Jess
Ons Jess is vandaag 56 dagen zwanger en is in het totaal 3.800kgr bij gekomen in gewicht. Wij hebben een R.X. genomen en we zagen zoveel pups dat wij ze niet goed konden tellen. Volgens de dierenarts zou Jess zwanger zijn van 8 tot 10 pups. Een groot nest dus! Normaal zou Jess zondag bevallen maar omdat ze zoveel pups heeft verwacht ik de bevalling een paar dagen eerder. SPANNEND!
7 May 2015Nest Jess
Jess is 47 dagen zwanger dus hebben wij een RX laten nemen met de bedoeling om de pups te kunnen tellen. Er was nog te weinig verbening dus konden wij de ruggengraatjes niet tellen. Jess was wel 2.5 kgr aangekomen.
4 May 2015Nest Jess
Alles in orde met Jess. Ze heeft al een dik buikje. Trainen doen wij niet meer en vanaf zondag komt ze in huis wonen. Haar voeding wordt ook aangepast.
13 Apr 2015Nest Jess
Jess is zwanger! We mogen dus pups verwacht eind mei. Ik ben dus overgelukkig. Nu kunnen wij beginnen aftellen.
6 Apr 2015Nest Jess
Vandaag met de dierenarts een afspraak gemaakt op 14 april voor een echo. Spannend,spannend
4 Apr 2015Wedstrijd Sint Katelijnen Waver.
Gunther heeft vandaag zijn eerste workingtest gelopen met Mika. Mika was er duidelijk klaar voor maar heeft veel punten verloren door dat het voetwerk slecht was. We weten weer waar dat we moeten op trainen. Ik had nu meer zenuwen dan dat ik vroeger zelf wedstrijden speelde. Mika en Gunther ik ben fier op jullie,dikke proficiat!
24 Mar 2015Nest Jess
Beiden dekkingen zijn vlot verlopen. Tweed is een zeer zachte hond en die wist Jess wel te verleiden. 25 dagen na de dekking laat ik een echo nemen om te zien dat ze inderdaad zwanger is. Afwachten dus!
24 Mar 2015Nest Jess
Ons Jess is een goede moeder voor haar pups. Continu melk geven aan 10 pups terwijl ze maar 8 tepels heeft is een hele opgave. Ook de 10 buikjes moeten regelmatig gelikt worden omdat de pups zouden kunnen plassen en poepen. De puppy bak proper maken is wel een probleem omdat Jess de bak nooit uit wil. Ze laat haar puppy's niet graag alleen maar ik weet uit ervaring dat daar wel verandering in komt.
22 Mar 2015Nest Jess
Gisteren morgen was Jess haar progesteron gehalte 3.4. Het is nog laag maar omdat ze 14 dagen loops staat gaan we proberen ze vanavond voor de eerste keer te dekken. Afhankelijk van de dek vanavond wordt ze maandag of dinsdag voor de tweede keer gedekt. Laat ons hopen dat het lukt vanavond.
19 Mar 2015Nest Jess
Vandaag was het progesteron gehalte in Jess haar bloed nog maar lichtje gestegen 2.7. Zaterdag wordt er opnieuw bloed getrokken. Ze is nu 11 dagen loops.
16 Mar 2015Nest Jess
Vandaag is ons Jess 8 dagen loops; Om geen risico te lopen heb ik bloed laten trekken en de uitslag was 1.1. Dus is het nog vier tot zes dagen te vroeg om Jess te laten dekken. Donderdag wordt er opnieuw bloed getrokken en dan zal het zeer kort bij zijn dat Jess dekrijp is. Afwachten dus!
9 Mar 2015Nest Jess
Eindelijk staat ons Jess loops.
Login
© Kennel - Of 't Angels Court - Laatste update op 12/04/2020
Bezoekers: 109470