Labradors retrievers
English springers spaniel

 Terug

Nieuws 2016

10 Oct 2016Nest Jess en Nomi
In het voorjaar verwachten wij een nest van Jess en Nomi. Jess zal loops worden rond 1 februari en dan gedekt worden door Go back brothers in Arm met als roepnaam "De Witte" Beiden honden hebben al de gezondheidspapieren, een goed karakter en veel werklust.
10 Sep 2016Pia of Hunter 's Wish
Vandaag is mijn Pia naar huis gekomen. Het is een geel teefje uit een nest van 9 puppy's. Haar moeder is Mika Of 't Angels Court en haar vader Hummer of Spring Cottage.Beide ouders komen uit een werklijn en zijn goed werkende,zachte honden.Ze is geboren op 23.07.2016. Bedankt Anouk en Gunther voor deze prachtige pup !
23 Aug 2016Nestje Nomi
Nomi heeft vandaag 7 gezonde pups op de wereld gezet, 3 teefjes en 4 reutjes. De nieuwe baasjes kunnen beginnen af te tellen. 😀
5 Aug 2016Afscheid Febe
Deze morgen hebben wij Febe dood aangetroffen in onze kennel. Onverklaarbaar voor ons want ze was niet ziek en heeft s'avonds nog gespeeld met de andere honden op de grote weide. Haar eten was voor haar heel belangrijk en dat heeft ze om 19.00 uur s'avonds heel vlot opgegeten. Febe is de eerst hond die mijn kennelnaam kreeg. Ze heeft 3 nesten gehad met een totaal van 26 nakomelingen. Spijtig genoeg is ze maar 10.5 jaar mogen worden. Bedankt Febe,voor alles wat ik van u mocht leren,voor u goed karakter,je nakomelingen en vooral je passie en het plezier op de jacht. Wij zullen je nooit vergeten!
23 Jul 2016Echo Nomi
De dek met Nomi en Tweed is gelukt, pups verwacht rond 25 augustus.
26 Jun 2016Nomi is gedekt
Nomi is vrijdag voor de eerste keer gedekt en vandaag 26/06 voor de tweede keer.
15 Jun 2016Nomi is loops
Een 3 tal weken later dan verwacht is Nomi eindelijk loops, als alles goed gaat word ze eind volgende week gedekt.
30 May 2016Bina
Op 28/05 hebben wij Bina op 14 jarige leeftijd moeten laten inslapen. Het is altijd moeilijk als je zo een beslissen moet nemen maar Bina gaf het duidelijk aan. Ze wou niet meer eten,niet drinken en dan kun je ze ook geen medicatie meer geven. Bina is de stammoeder van mijn kennel en ze leefden al 8 jaar bij ons in huis. Ons huis is leeg,we missen haar en zullen wat tijd nodig hebben om dit te verwerken. Bedankt Bina voor je goed karakter,je werklust,voor alles wat wij samen geleerd hebben,voor je afstammelingen. Wij zullen je nooit vergeten!
30 May 2016trainingen nest P
Als ik zie hoe goed dat mijn pups het doen op trainingen dan kun je als fokker alleen maar gelukkig zijn. De baasje zijn gemotiveerd,leergierig en vooral ze hebben een leuke band met elkaar.
28 Apr 2016Nest Jess
De pups zijn klaar om naar de baasje te vertrekken zaterdag. Ik iets minder want het is zo snel gegaan. Door mijn ziek zijn heb ik spijtig genoeg de eerste weken moeten missen. Bedankt aan alle mensen die mijn hebben geholpen. Deze week wou ik nog van alles doen maar de regen heeft tegen gewerkt. De momenten dat het even stopte met regenen was het stroomloop naar buiten met de pups want anders breken ze mijn huis helemaal af. Ik ben trots op mijn puppy's, vooral omdat ik er in geslaagd ben van ze allemaal zindelijk te krijgen. Hopelijk lezen jullie de nota's die ik jullie heb mee gegeven en doen jullie de zindelijk training verder.Het is nu aan jullie om u pup op te voeden en jullie weten dat je mij altijd mag bellen om raad te vragen. ik weet dat mijn pups in goede handen zijn terecht gekomen. Merci voor het vertrouwen in ons. Op 22 mei om 10 uur hoop ik van de pups te kunnen terug zien.
15 Apr 2016Nest Jess
Zoals wij vorige week hebben afgesproken gaan Stefan en Glenn zondag om 10 uur hun pup kiezen en kun je om 10.30 uur de pups bezoeken. er is training voor beginners om 14 uur. Onze pups doen het uitstekend! Ze eten nu hun voedsel zonder dat het geweekt wordt en vanaf maandag krijgen ze de voeding die jullie thuis verder geven. Het is duidelijk dat ze nu aan het bepalen zijn de hoeveelste in rang ze zijn. Het spel is veel brutale en ik hoor regelmatig fel gepiep van een pup die in de staart of in het oor gebeten wordt. Ze komen regelmatig buiten ( voor een korte periode)en beginnen te beseffen dat het gras of het kunstgras binnen is om hun behoefte te doen. Maandag krijgen ze de muziek cassette te horen met allerlei geluiden om ook daar aan te wennen. Jess begint al afscheid te nemen en laat niet graag meer zuigen. Vrijdag krijgen ze de inentingen,chip enz... en worden ze allemaal nog eens goed onderzocht. Anouk heeft weer gezorgd voor mooie foto's.
9 Apr 2016Nest Jess
Hier alles dik in orde. Wij zijn terug gezond en de pups hebben elkaar ontdekt. Slapen,eten en nu ook al regelmatig spelen. Van de flesjes zijn we nu overgegaan naar vaste voeding,en dat lukt heel goed. De brokjes worden nog wel geweekt. Voor we de nacht ingaan mogen ze nog wel wat melk uit het flesje drinken. De tandjes komen te voor zijn,dus Jess dat belooft. Omdat ze met zoveel zijn is het moeilijk iedere pup na het eten op de grasmat te zetten om hun kakje te doen. Nog veel ongelukjes maar we blijven trainen. Zoals we verleden week hebben afgesproken trainen wij zondag met de beginners om 10 uur en met de gevorderde om 14 uur. De pups verwachte jullie zondag om 16 uur.
28 Mar 2016Nest Jess
Vandaag is het paasmaandag en vanmorgen heb ik met Remy al terug naar de dokter kunnen rijden. Hij is zaterdag ontslagen uit de kliniek en nu heeft hij een voet die ontstoken is en waar dat hij niet mag op staan. De nodige pillen en op naar het volgende zeker! Gelukkig doen de pups het heel goed. Ze lopen allemaal op de vier pootjes en de oogjes zijn open. Stilaan worden het echte labradors. Zondag verhuis ik de pups van de slaapkamer naar de living. Ze krijgen meer ruimte en kunnen op ontdekking gaan. Wie graag een training mee volgt op zondag moet om 1400 uur aanwezig zijn. Wie zondag graag naar de pups komt kijken dat kan vanaf 16.00 uur. Nog een heel dikke merci aan al de mensen die ons de laatste dagen geholpen hebben. Zonder jullie konden wij dat niet aan. MERCI,MERCI!
28 Mar 2016Wedstrijden Gunther Steurs
Wie had dat over twee jaar terug kunnen denken dat Gunther (een jonge jager) ooit een wedstrijd zou spelen met Mika. Gunther wou een gezonde labrador die hij mee op jacht kon nemen maar zijn passie gaat duidelijk verder. Hij heeft dit jaar twee wedstrijden gespeeld en haalde 86/100 punten voor mij een heel dikke proficiat. Anouk (Gunther zijn vrouwtje) heeft een reutje uit de nest van Jess besteld,dus die heeft de microbe ook al te pakken.
25 Mar 2016Nest Jess
Morgen om 1400 uur kun je naar de pups komen kijken voor de mensen die zin hebben. Filip is aanwezig maar ik kan spijtig genoeg niet aanwezig zijn want ik rij naar Bonheiden mijn ventje bezoeken en hopelijk mag hij mee naar huis.
22 Mar 2016Nest Jess
Vandaag is de dag niet zo goed gestart. Remy heb ik deze morgen moeten naar het ziekenhuis brengen, die heeft na 14 dagen griep nu ook een longontsteking opgelopen. Hij moet een paar dagen daar blijven met als gevolg dat ik hier (zelf nog niet genezen) voor alles alleen sta. 12 pups flesjes geven en de andere honden ook verzorgen.. Niet zo gemakkelijk. Maar gelukkig zijn er ook de goede vrienden die graag een handje komen toesteken. Jess en haar pups stellen het zeer goed, ze komen goed bij. Zoals jullie hier kunnen lezen zullen de bezichtigingen van de pups en de trainingen voorlopig nog even uitgesteld moeten worden tot onze gezondheid het terug toelaat.
19 Mar 2016Nest Jess
Het was een drukke dag vandaag,vooral voor Jess want iedereen wilde haar kroost zien. De melkflesjes beginnen ook wat vlotter te gaan.
18 Mar 2016Nest Jess
Met de pups gaat alles goed, ze zijn bijna in gewicht verdubbeld. Degene die een puppybezoekje willen brengen kunnen morgen om 14 uur is komen kijken.
13 Mar 2016Nest Jess
Vanmorgen om 8.20 uur is de eerste pup geboren. En nr 13 is geboren om 1500 uur. Het eerst geboren pupje was dood maar de 12 andere pups zijn heel gezond. Het zijn dus 6 teefje en 6 reutjes geworden. Filip heeft gans de geboorte alleen moeten doen want ik ben nog steeds zo ziek dat ik veel geslapen heb. We kunnen de zuigflesjes de volgende dagen weer boven halen.
11 Mar 2016Nest Jess
We hebben wat tegenslag want we zijn allebei heeeeel ziek. Gelukkig heeft jess het begrepen dat ze nog wat moet wachten om haar pups op de wereld te zetten want zoals ik mij nu voel kan ik het echt niet aan van haar te helpen bij de bevalling. Het is een week geleden dat ik nog iets gegeten heb,dus ik ben zo zwak. Jess is nog steeds heel actief alsof er geen pups zijn. Haar strakke buikje is nu golvend geworden.Je ziet de pups zitten, elk in hun zakje. ik vermoed dat jess nog wat wacht want er zijn nog geen tekenen dat ze er klaar voor is.
7 Mar 2016Nest Jess
SPANNEND,SPANNEND! We beginnen aan de laatste week en Jess is nog steeds heel actief. Een R.X. nemen had volgen de dierenarts geen zin want als er meer als acht pups zijn kan hij ze niet duidelijk tellen. De pups die er in zitten moeten er toch uit. Vanaf vandaag begin ik met de temperatuur van Jess 3x per dag te nemen. Van zodra hij 1 graad gezakt is worden de pups binnen de 24 uur geboren. Jess mag nog mee gaan lopen op de grote weide maar zit nu ook overdag binnen zodat ze kan wennen aan de puppy bak en haar nieuwe omgeving.
29 Feb 2016nest Jess
jess is 47 dagen zwanger en is nu 4 kgr aangekomen. Blijkbaar is ze nu iets zwaarder dan vorig nest. Gelukkig heeft de dierenarts bevestigd dat het geen teken is van nog meer pups als vorig nest.De pups kunnen zwaarder zijn of Jess kan misschien meer vocht ophouden. Al kan ik niet iedereen een pups geven toch vindt ik 10 pups de maximum voor een moeder hond. Jess slaap al een tijdje in huis s'avonds maar eind deze week verhuizen wij samen naar ons app. De puppybak is al ontsmet en staat klaar op mijn slaapkamer.
23 Feb 2016Nest Jess
Nog een drie weken en Jess heeft al een gewicht van 24kgr. Bijna niet te geloven dat ze al 3 kgr is aangekomen. Meestal komen ze maar echt de laatste week veel kilo's aan.
19 Feb 2016Nest Jess
Nog 1 maand en de puppy's worden geboren. Jess haar buikje begint stilaan uit te zetten.
9 Feb 2016Nest Jess
Al wist ik dat Jess zwanger was toch kon ik het niet laten om het door de dierenarts te laten bevestigen. We kunnen dus beginnen af tellen. Met een echo weten wij nog niet hoeveel pups we mogen verwachten maar er was veel leven in Jess haar buik. Jess was een halve kilo aangekomen en weegt nu 21 kgr.
15 Jan 2016Nest Jess
Ook de tweede dekking is heel vlot verlopen. We kunnen beginnen aftellen naar de 45 ste dag van de zwangerschap,dan wordt er een echo gedaan en zijn we 100 procent zeker dat Jess zwanger is. De bevalling zou dan rond 15 maart zijn. Duimen dus!
12 Jan 2016Nest Jess
De dekking is heel goed verlopen. Jess was er klaar voor en Tweed had er zin in. 20 min. zijn ze gekoppeld gebleven dus ik denk dat we mogen aftellen naar de geboorte. Voor de zekerheid wordt Jess vandaag nog eens gedekt.
11 Jan 2016Nest Jess
Zaterdag was Jess haar progesteron 2.5 en vandaag 4,5. Dat betekend dat Jess morgenavond zou klaar zijn om gedekt te worden. Tweed was op wedstrijd in Hongarije ( en heeft dat weer heel goed gedaan)en speciaal voor de dek heeft Pieter hem met het vliegtuig naar huis laten komen. Laat ons hopen dat de dek morgenavond vlot verloopt.
7 Jan 2016Nest Jess
Vanmorgen Jess haar progesteron laten testen maar ze stond nog maar op 1.49. Dus nog veel te laag om ze te laten dekken. Zaterdag wordt er opnieuw bloed getrokken.
4 Jan 2016Samen met mijn twee kapoenen (Lowie & Amelie) ben ik vandaag terug gekomen uit Blankenberge. Een fantastische vakantie gehad, goed uitgerust om terug met de hondentrainingen te beginnen. Jess heeft het jaar ook goed ingezet want ze stond loops bij aankomst. Donderdag laat ik bloed trekken maar waarschijnlijk is dat nog veel te vroeg om te dekken. Omdat ik zo tevreden ben met de pups van het vorig nest ( nu 7 maanden)ga ik terug dezelfde reu gebruiken.
3 Jan 2016Aan alle vrienden,hondenmensen een gelukkig en gezond 2016 gewenst! Een dikke knuffel aan al de viervoeters.
Login
© Kennel - Of 't Angels Court - Laatste update op 12/04/2020
Bezoekers: 109475