Labradors retrievers
English springers spaniel

 Terug

Nieuws 2017

1 Jul 2017Nest Jess
Vandaag afscheid genomen van de 12 pups van nest Q. Het is iedere keer weer een moeilijk moment maar de pups waren er klaar voor. De 11 reuen hebben het nest verlaten met een gewicht tussen de 4.600 kgr tot 5.670 kgr. Het zijn stevige boys. Ons Queen had een gewicht van 4.500 kgr en was de roedel leider. De pups komen allemaal op training , dus het is leuk dat ik kan meehelpen aan hun opvoeding.
11 Jun 2017Nest Jess Q
Het is weer een tijdje geleden maar ik denk dat jullie allemaal weten dat het super goed gaat met de pups. Ze worden groot,eten goed en spelen heel graag. De tweede kuur ontworming is achter de rug en ik heb geen wormpjes gezien in de stoelgang. Voor mij gaat het veel te snel,ik wil nog zoveel met ze doen.Dus zonnetje ik heb je nodig! Jess is duidelijk aan het afscheid nemen. De laatste week mag er niemand nog op bezoek komen die is voor mij en mijn schatjes.
27 May 2017Nest Jess. Q
Ik was weer over bezorgt en gaf teveel flesje met een gevolg dat Jess harde schijven kreeg in de borsten omdat ze teveel melk ophield. I.p.v 4 flesjes krijgen ze nu nog 2 flesjes. Veel minder werk voor mij en Jess doet dat super goed. Vandaag de derde dag van de ontworming van de pups en moeder. Herhaling ontworming op 4 en 6 weken. Ik heb nog nooit wormpjes gehad maar jullie kennen mij ondertussen al en geweet nooit. De pups lopen al goed op de vier pootjes en de oortjes zijn open. De oogjes zullen ongeveer binnen een dag of twee open gaan. Volgen weekend staat er heel wat te gebeuren: ze verhuizen naar de living ,we beginnen met brokken pap, en ze mogen al eens buiten als het goed weer is. Het is ook de week dat ze elkaar leren ontdekken en met elkaar beginnen spelen. Wie graag foto's neemt breng je toestel mee want ik ben geen goede fotograaf.
21 May 2017Nest Jess Q
Jess is de afgelopen dagen wat ziek geweest. Een ontsteking van haar borst met koorts tot gevolg. Gelukkig was ik er heel snel bij en nu is ze weer de oude. Vandaag was het voor haar een drukke dag. Ik ben terug met de trainingen gestart en ze kreeg bezoek van de baasjes van haar pups. Jess is heel beschermend zolang de oogjes en oortjes niet open zijn maar ze liet het toch goed toe dat haar pups een flesje kregen van voor haar nieuwe mensen. Ik ben zo fier op haar! De pups hebben hun geboorte gewicht verdubbel en dat is een heel goed teken. Ze beginnen ook de achterpootjes te gebruiken om al een eerste stapje te lopen. Bedankt mensen voor de hulp.
15 May 2017Nest Jess. Q
Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen in onze kennel. De pups hebben allemaal een baasje en dat wil zeggen dat ik veel mensen heb moeten teleurstellen. Dat doet pijn en het weegt zwaarder dan ik had verwacht. Gelukkig kan ik sommige mensen door verwijzen naar Filip die Chen laat dekken rond Juni. ( Chen is een dochter van Jess) De pups doen het zeer goed en vooral ons Jess is weeral een heel goede moeder. Heel bezorgzaam voor de pups die nog via haar moeten poepen en plassen. Dag en nacht melk geven dat is niet niks. Anouk doet haar best om mooie foto's te nemen maar ik krijg ze niet geplaatst. Eind deze week komen ze eraan.
13 May 2017Nest Jess Q
Ik denk dat ik in het guinness boek kan komen met mijn voetbalploeg aan reuen Deze nacht nog twee reuen geboren dus we hebben 11 gezonde,zware reuen en 1 teefje. De pap flesjes hebben al dienst gedaan. Ongelooflijk hoe snel ze leren uit een flesje te drinken. Heel veel dank aan Anouk die een fantastische vroedvrouw was. De dierenarts is onderweg om de nest te controleren en dan wat slapen.
12 May 2017Nest Jess. Q
De eerste pup is geboren.
12 May 2017Nest Jess Q
Jess is bevallen van 10 gezonde pups. Ze hebben allemaal een zwarte kleur. Het zijn 9 reuen en 1 teefje. Spijtig voor de mensen die gehoopt hadden een teefje te krijgen. Spijtig genoeg kan ik het geslacht niet veranderen. Een van de volgende dagen kun je de foto's bekijken in de fotogalerij onder nest q.
10 May 2017Nest Jess. Q
Vandaag is jess 58 dagen zwanger en is 6.600 gr aangekomen. De longen van de pups zijn nu klaar om zelfstandig te kunnen ademen .Jess haar lichaamstemperatuur is nog wat hoog om te bevallen maar uit ondervindig weet ik dat het snel kan zakken.De melk zit al in de borsten . Ik laat Jess geen moment meer alleen. Al ben ik klaar voor de bevalling toch is het beter voor de pups om nog wat bij de moeder te blijven. Ze zijn sterker en wegen wat meer bij de geboorte.
6 May 2017Peggy
Door een grote tegenslag i.v.m. de gezondheid van het baasje is Peggy Sue terug naar huis gekomen. We kregen de vraag om voor Peggy een goede thuis te zoeken maar we hebben ze thuis met open armen ontvangen.Ze is ondertussen 1 jaar oud en gesteriliseerd maar dat was voor ons geen probleem. Haar overgewicht is ze bijna kwijt omdat ze heel veel beweging heeft. Ze wordt iedere dag getraind en stilaan begint ook dat te lukken. Peggy zelf heeft geen problemen gehad met de verhuis,voor haar was het alsof ze altijd bij ons had gewoond. Welkom lieve schat!
6 May 2017Peggy en Remy
2 May 2017Nest Jess
Vandaag is Jess 50 dagen loops en heeft ze haar tweede Herpes inenting gekregen. Jess is al 5 kgr aangekomen dus het zal weer een groot nest zijn. We hebben onze intrek genomen in het appartement zodat ze rustig de geboorte kan voor bereiden. Deze week mag ze nog mee naar het bos maar vanaf maandag moet ze thuis blijven. Wat ze heel erg gaat vinden. Ik kan haar geen medicatie geven en stel je voor dat ze tijdens de wandeling ergens moest in tappen. Volgende week neem ik iedere dag vier keer haar lichaamstemperatuur om te kunnen berekenen wanneer ze ongeveer zal bevallen. Normaal is de bevallingsdatum op 63 dagen en dat is 15 mei maar volgens mij kan ze dat nooit halen en zal ze wat vroeger bevallen.
24 Apr 2017Nest Jess Q
Vandaag is Jess 42 dagen zwanger en haar buikje begint te groeien. Ze is juist 3 kgr aangekomen dat betekend voor mij dat we waarschijnlijk terug een grote nest mogen verwachten. Jess heeft helemaal geen last van de zwangerschap,ze is vrolijk,ziet er heel goed uit en spring nog in de auto als we naar het bos rijden om de honden te laten lopen. Jess is juist een jong veulen!
24 Apr 2017Operatie Hazel
Al geruime tijd heeft Hazel last van haar voorpoot. Regelmatig een R.X. laten nemen maar geen resultaat. Pijn heeft ze ook niet want ze blijft jumpen en lawaai maken in haar hok. Vooral Remy stoorde zich aan de manier waarop Hazel haar poot op de grond zetten. Op aanraden van Kris Camps hebben wij vandaag de pees"infraspinatus" laten door knippen. Die pees zou vastgezeten hebben in de schouder en die kon Hazel gemakkelijk missen. Dat die pees de oorzaak was is gebleken na het nemen van een emg,CT beelden. Ze wordt geopereerd in de dierenkliniek Orion door Johan van Ommen. Vanavond mag Remy ze terug naar huis halen.
20 Apr 2017Pups van Nomi zijn geboren
Nomi is bevallen van 6 gezonde en mooie pups,3 teefjes en 3 reutjes
3 Apr 2017Nest Jess
Vandaag is Jess 21 dagen zwanger. Eigenlijk nog een paar dagen tevroeg voor een echo maar omdat ik zo toffe kandidaat puppy kopers heb gehad dit weekend en al de mensen die al lang op mijn lijst staan kon ik het toch niet laten van naar de dierenarts een echo te laten maken. De eitjes waren nog bijna niet zichtbaar maar de dierenarts zei wel dat het honderd procent zeker is dat JESS ZWANGER IS. Ik heb al eerder aangekondigd dat ik genoeg baasjes heb voor Jess haar pups dus is het niet meer nodig mij nog te bellen of te mailen.Als haar pups geboren zijn en er moest nog een pup een baasje zoeken laat ik dat direct weten.
17 Mar 2017Nest Jess Q
Kijk eens wat een schone papa de pups hebben van nest Q
15 Mar 2017Nest Jess
Vandaag staat Jess 15 dagen loops en nu heb ik pas de indruk dat Jess dekrijp is. De dekking ging wat moeilijke dan vorige keer maar daar had Jess geen schuld aan. Een jonge dierenarts deed voor de eerste keer een KI en dat lukte maar niet. Toch maar de ervaren dierenarts aangesproken en dan ging het vanzelf. Nu maar duimen dat Jess zwanger is maar ik heb alles gedaan en geen risico genomen. Binnen 5 weken zal een echo bevestigen dat Jess zwanger is.
13 Mar 2017Nest Jess q
Vandaag staat Jess 13 dagen loops en haar progesteron stond deze morgen op 7.6. We zijn dan deze middag vertrokken naar de kliniek in Eersel (Nederland) om Jess te dekken met K.I. De mannelijke zaadcellen worden met een camera rechtstreeks in de baarmoeder geplaatst. Het is Jess haar laatste nest en daarom wil ik geen risico nemen dat Jess zou leeg blijven. De zaadcellen worden ook gecontroleerd voor dat ze worden geplaatst. Het zaad van onze "Witte "was top ,veel zwemmertje die de eicellen zeker zullen vinden. Echt nodig is het niet maar toch heb ik besloten van een tweede dekking te doen binnen twee dagen.
11 Mar 2017Nest Jess
Het gaat de goede richting uit met Jess. Deze morgen stond de progesteron op 3.4 . Afhankelijk hoe Jess zich morgen gedraagt wordt ze morgenavond of maandag morgen gedekt, Om geen risico te nemen heb ik Jess laten inenten tegen het herpes virus en heb ik ze nog eens extra ontwormd. De inenting tegen het herpes virus moet ik herhalen 14 dagen voor de pups geboren worden. Van collega fokkers heb ik gehoord wat zo een herpes virus doet met pasgeboren pups. De pups kunnen bijna niet ademen en de ganse nest sterft. De dierenarts kan daar niks aan doen, ze stikken. Daar mag ik niet aan denken van zo iets mee te moeten maken. We kunnen beginnen met tellen: pups worden rond 15 mei geboren en mogen naar de baasjes rond 3 juli. Ik hou jullie wel op de hoogte hoe de dekking verloopt.
9 Mar 2017Nest Jess
Vandaag is Jess 9 dagen loops en hebben wij bloed getrokken om te weten hoeveel haar progesteron gestegen was. Het ging de goede richting uit want ze stond op 2.27 dus nog max 5 dagen wachten voor ze gedekt wordt. Zaterdag trekken wij opnieuw bloed want ik vermoed dat zondag of maandag tijd zal zijn om te dekken. We willen natuurlijk haar beste tijd niet laten voorbij gaan.
8 Mar 2017Omdat het niet leuk is dat we kandidaat kopers geen pup kunnen geven als de pups van Nomie en Jess geboren zijn hebben wij besloten van geen mensen meer op de wachtlijst te zetten.
1 Mar 2017Nest Jess
Eindelijk is Jess loops. Ik ben heel tevreden dat ik weer kan aftellen naar mijn nestje labrador. Ze zullen allemaal een naam krijgen die begint met de letter Q. Normaal is Jess tussen de tien en twaalf dagen dekrijp dus ik weet wat ik moet in het oog houden. De dekreu is verwittigd en de dierenarts voor bloed te trekken ook,
5 Feb 2017Jess kan iedere dag loops worden en stilaan ben ik er ook klaar voor. Het is aftellen en spijtig genoeg kunnen wij aan de loopsheid niks doen. De dekreu is verwittig dus alles is geregeld.
Login
© Kennel - Of 't Angels Court - Laatste update op 12/04/2020
Bezoekers: 109475